2009. július 28., kedd

Egy cikk

Vitatkozhatunk?
Egy debreceni család ezért költözött vissza Budapestről anno 1-2 hónap próbálkozás után.(Autójuk még nem volt.) Pedig apukának nagyon keresett szakmája van és 3x annyit kereshetett volna a fővárosunkban.(Keresett is 1-2 hónapig.)
http://www.noilapozo.hu/20090727/a_noi_lapozo_tesztje_tomegkozlekedes_babakocsival_a_fovarosban

2 megjegyzés:

Körmi írta...

Igen, nagyon nehéz a belvárosban közlekedni babakocsival gyalogosan is (mert a járdán parkolnak, rakodnak), tömegközlekedéssel is(mert ritkán járnak, sokan vannak rajta), sőt autóval is (mert nincs parkoló vagy csak aranyáras fizetős) Értem én a cikk lényegét, segíteni szeretne egy probléma megoldásán, de... én úgy gondolom, hogy mindenkinek reálisan kellene gondolkodnia, s akkor reálisak lennének az elvárásai. EZ A BABAKOCSI NEM TÖMEGKÖZLEKEDÉSRE VALÓ!!! Ezt tudomásul kell venni, ha valakinek tömegközlekednie is kell, akkor az összecsukható, könnyű babakocsit kell beszereznie! ami ugyan plusz kiadás, de lényegesen megkönnyíti a közlekedést, akár több gyermekkel is!! az összecsukható babakocsival könnyedén fel lehet egyedül is szállni bármire, úgy ahogy fel lehetett szállni 30 évvel ezelőtt is, amikor még csak a most békebeli járművek jártak!! A BKV közlekedés egy nagy nulla, de nemcsak a kisgyerekesek részére, hanem a öregek, mozgáskorlátozottak, betegek s a semmibajuksincsemberek számára is! Szerintem a BKV megreformálásával kellene megkezdeni a probléma megoldását, s akkor a többi is szépen megoldódna. Mint a cikkből is látható vannak -kisebbségben-segítőkész, udvarias emberek, s a többséget is csak ez az "újvilág" tette olyanokká amilyenek lettek!
No most mielőtt azt gondolnátok hogy "csak osztom itt az észt" 5 gyerekes (köztük iker) anya vagyok, van saját tapasztalatom.

F.Gina írta...

És mit szóljanak a tolókocsisok :((( Nekik még sokkal rosszabb a helyzete. Pl. nálunk a Polg. Hiv.-ban (Budapest!) nincs lift, a mozgássérültekhez az ügyintéző jön le, és a büfé előtti műanyag kerti asztalon "ügyintéznek" mindenki szeme láttára ! Hát ez is megérne egy "misét" ! Persze teljesen egyetértek a cikkel. Kiváncsi lettem volna, ha nem csak közlekedni akarnak, hanem mondjuk bevásárolni is :(( De igaza van Körminek, annak idején velünk is közlekedtek valahogy anyáink :))